VISSZA

IFJAK!

Alkotás, alkotmány, Alkotmányost játszani?

Inkább meghallgatom (youtyube)

Ez most a legújabb, frissiben születő mátrix! Ha már minden netes játékban a győztesek között vagy, ha már az okostelefon megúnt Téged, álmodj meg egy élhető országot!

Valami mást, mint eddig volt!

Szabályrendszert!

Álmodj meg hozzá eszközöket, pontokat, jutalomként kapott időt! Társaságot! Biztonságot! Olyan pénzt, melyet nem fal fel az idő! Személyi számodhoz egy nagy összeget, amely Neked a játék kezdetén jár!!! Persze, hagyj benne egy kicsinyke kihívást is, hogy mások néha lekörözhessenek egy-egy részben. Hisz épp attól lesz élvezetes, kihívással teli ez az alkotmányos játék, ha benne minden, mindenki átírható, megváltoztatható! Olyan képzelt világot készíts, melyet angolra átírva, világszerte ismert lesz, s büszke leszel a Te munkádra!
Segítségül kapsz egy tervezetet az elinduláshoz!

Olvasd át, képzeld el, s használd az emberi KÉPességeid! Ha nem hiszel magadban, nézz rá a neten, hogy a magyar elmék, magyar képességek világszerte mekkora fejlődést hoztak az eddigi emberiségnek! Ennek a teremtő mátrixnak nem a nézője, hanem az egyik főszereplője vagy!

Részlet az Új Alkotmányból


6. pont

6. „A betegellátás és az oktatás ingyenes a Magyar Nép számára, és ezek feltételeit köteles teljes mértékben biztosítani az állam.”


Magyarázat:

Bevett, és nem igazán tiszteletre méltó emberi szokás, hogy akkor húzzuk le a másikról a legtöbb bőrt, amikor a legnagyobb bajban van. Lásd példaként a gyógyszerek árát, és annak – valódi – előállítási költségeit. Tagadhatatlanul vámszedői lettünk a betegségtől és haláltól való félelemnek.

A betegellátásban a prioritását a betegségek súlyossága, az ésszerűség, és ne a tőke határozza meg. Az orvosok magánpraxisa miért ne lehetne az állam „magánpraxisa”, ha az állam tisztességesen megfizeti azt, és biztosítja még a képzést is hozzá. Valójában ez azt jelenti, hogy nem lenne szükség magánpraxisra, és nem lennének túlhajszolva az egészségügyi dolgozók.

Az is érdekes dolog mai világunkban, hogy a tőke, és az iskolai osztályzások határozzák meg az emberi képességeket, és döntik el ki mire jó. Ha van pénzed, elvégezheted az orvosit, ha nincs nem. Figyelmen kívül hagyva ezzel, hogy mennyi jó orvos lehetne, akik szeretik is munkájukat, és nem hatalomért és a pénzért végeznék vállalt feladatukat. És ez mindegyik területre igaz, nem csak az orvosira. Ha már kötelez valamire az állam, azt térítse is meg! A szabadság érzetéhez tartozik ez is.


Az alkotmány nem törvény.

Az alkotmány nem törvény, és nem törvénykezés, csupán szent és sérthetetlen alapja, a törvénykezésnek.
Az Alkotmány rövid, és egyértelmű.
Az Alkotmány egyértelmű népakarat, melynek figyelmen kívül való hagyása a törvénykezésben a legsúlyosabb vétek.

VISSZA